måndag 30 juni 2008

Gäsp

Så då har ännu en helg passerat, och vilken härlig helg! I lördags var jag med en kompis på Metaltown i Göteborg, riktigt gött med en heldag. Tänkte högst subjektivt ge en snabbrecension på konserterna jag såg under lördagen.

1. Lillasyster - 4/5. Riktigt underhållande framträdande, skönt gung och härligt mellansnack av Martin Westerstrand som var rejält tankad på scen :P En av höjdpunkterna var när hans och bandets mammor kom fram på scen och fick en applåd av publiken!

2. Dark Tranquility 2/5. Största besvikelsen enligt mig. De hade svårt att få igång publiken rejält, och körde några ganska tråkiga låtar under sitt set. Mellansnacket var inte heller något utöver det vanliga.

3. Soilwork 4/5. Här började lördagen komma igång ordentligt! Lika delar humor blandat med härligt röj fick igång publiken = succé.

4. Nightwish 4/5. Andra gången jag såg Nightwish, förra gången var en mer påkostad konsert i Lisebergshallen, men bandet gör det bästa möjliga av vad de har. Härlig stämning både på scen och i publiken, och växlar mellan både hårt gung och mjuka partier.

5. In Flames 5/5. Metaltowns finalakt, och vilken final! En låtlista med bandets största hits, mycket kontakt med publiken av Anders Fridén, rikligt med eld och även en avslutning med fyrverkerier som hette duga. Topp!

Så nu är man solbränd som fan och har fortfarande lite ont i nacken, men det var det värt :)

Inga kommentarer: