måndag 28 juli 2008

Värme, sömnbrist och tankar i natten

Nu är klockan nästan halv sex på måndagsmorgonen, och jag har inte sovit en blund. Knappt känt mig sömnig ens. Har varit lite si och så med sömnen de senaste dagarna då hela Sverige åter fått högsommarvärme på över 30 grader, vilket innebär att jag har ungefär lika varmt inne som det är ute, bortsett från kvällarna då det är varmare inne. Mycket svårt att sova med andra ord.

I fredags var jag iaf på Liseberg med två killkompisar, samt min ena kompis flickvän och hennes två systrar, som jag aldrig hade träffat förut. Vi hade en mycket trevlig dag tillsammans hela gänget, blev mycket åka och roliga stunder ihop. Dessutom hade jag turen att en god vän jobbade på Liseberg den dagen, och han gav mig ett häfte med fribiljetter! Wooo :) Resten av helgen har jag faktiskt spenderat mestadels inomhus, trots den intensiva hettan. Jag tål inte solen alltför bra och blir dessutom varm väldigt lätt, så jag har valt att sitta inne och svettas istället för att dö i solen utomhus. Har inte haft nåt speciellt att göra annars ändå, förutom att jag umgicks med en kompis igår kväll.

När klockan var sisådär halv två på natten dök lite oväntat min senaste exflickvän upp på msn. Hon har skrivit till mig ett par gånger den senaste tiden, och ser alltid ut att vara offline så det är alltid hon som inleder konversationen, vilket har varit både trevligt och lite obehagligt på nåt sätt. Vi snackade faktiskt ganska länge den här gången, och blev lite mer personliga än de förra gångerna vi pratat det senaste. Innan har jag faktiskt varit lite avståndstagande och inte frågat så mycket om hennes liv, antagligen för att jag varit lite rädd att engagera mig igen. Denna gången gick det dock bra, och hon berättade en del saker som fick mig att känna att resonerade rätt då för två år sen, när vi hade vårt förhållande. Hon ångrade även att hon gjorde slut och trodde vi fortfarande skulle varit tillsammans om det inte vore för den hemska depressionen hon hade då, vilken hon verkar ha besegrat numera. Det värmde faktiskt i hjärtat att höra...och jag insåg att även om jag kommit över henne...så brinner det fortfarande en liten låga för henne kvar. Suck...hon var verkligen en underbar tjej som passade mig väldigt bra, det som förstörde var hennes sjukdom och problemen som följde. Nu verkar hon precis som mig fått distans till det hela, och se på det ur en annan synvinkel så...tja...

Nu går jag verkligen inte och hoppas på nånting, men kan inte förneka att jag känner något som jag inte kände igår kväll. Hon vill gärna träffa mig över en fika eller så, vilket vore ju trevligt...men vet inte om jag vågar? Jag är rädd för att bli nostalgisk, att känslorna kommer tillbaka och vad gör jag då? Då måste jag ju antingen intala mig att gå vidare (igen) eller att jag vill försöka igen, och hon är ju upptagen så...risken finns att jag blir ledsen igen.
Men tja, ingen idé att grubbla på det nu, bättre att låta det vara och se vad som händer framöver. Gah, känslor är jobbiga!

Nu ska jag nog glo på Nyhetsmorgon som börjar om en liten stund och se om jag blir trött. Man kan ju alltid hoppas :P

tisdag 22 juli 2008

Mitt i semestern

Äntligen har vädergudarna på SMHI bestämt att vi ska få sol och värme igen, och igår kom den tillbaka! Fanimig på tiden, har ju inte haft nåt fint väder på min semester förrän nu. Förra veckan bestod mest av att sitta hemma och ha lite långtråkigt samtidigt som jag spelade Deus Ex: Invisible War på PC (vilket iofs är ganska roligt), men annars var det lite brist på sällskap.

I torsdags blev det en fika med en msnkompis här i stan, riktigt trevligt eftersom hon hade med sig en liten hundvalp dessutom. På fredagen fixade jag en fest i pappsens hus utanför stan (mitt barndomshem), samt att jag spenderade resten av helgen själv där och njöt av lugnet och ledigheten. Känns som det är en bra semester trots allt...jag är iaf inte döförkyld och det är inte kallt och konstant regn som förra sommaren...

Det materiella:

Jag som är lite av en datornörd köpte lite datorgrejer i förra veckan, känns det som nåt saknas i mitt liv kan man alltid förbättra datorn lite för att må bättre :P Det blev en löjligt stor kylare till processorn, så nu är datorn i det närmaste ljudlös, hur mycket jag än pressar den. Skönt som fan. Går även i köpartankar om en ny tv, en Samsung Full-HD, men det får allt vänta en månad. Löningen kommer på fredag, men jag vill inte behöva leva på vatten och luft en hel månad, speciellt inte med tanke på att halva semestern ändå är kvar. När det väl blir köp av så kommer jag skriva om det här, var så säkra!

måndag 14 juli 2008

Ännu en vända till

Jag fick en länk till en PDF till regeringens hemsida, med något som ännu inte uppmärksammats i media, men kanske kommer snart...

http://www.regeringen.se/content/1/c6/08/04/93/90057dc9.pdf

Det är ett dokument på 24 sidor som beskriver ett samarbete mellan USA och Sverige i frågan om informationsutbyte ang. "homeland security", dvs övervakning (FRA) och forskning.

Visserligen nämns inte svenska FRA, men frågan är om man kan se detta som ett officiellt bevis på att Sverige ska dela med sig av avlyssningsinformation till USA? Om inte führer Herr von Reinfeldt backar i frågan trots de massiva protesterna från folket, företag eller politikerna, så kan ett samarbete med USA kanske ses som viktigare än människors, medias och företagens integritet...

Ujujuj, hemska framtidsvisioner jag får av det här...låt oss bara hoppas att det inte blir så illa som man kan tro, eller att det inte redan är värre än det ser ut.

söndag 13 juli 2008

Ljuva sommar...eller?

Så då var semestern igång...

I fredags firade jag ledigheten med ett besök i götet med två killkompisar, vi började med att se gamla Rallygänget live och gick sen vidare till Sticky Fingers. Mycket öl blev det, och glada blev vi :)

Nu är det söndag och jag måste säga att jag är ganska uttråkad. Har bara degat vid datorn och diskat lite, och försökt roa mig med nånting men inget känns speciellt kul att göra ensam. Om ett par timmar kommer en kompis hit, så det blir väl att se en film och kanske ta en promenix eller så. Just nu känns det faktiskt mest som att jag verkligen inte har något liv...imorgon har jag ju inget jobb att gå till, men samtidigt känns det som att det inte finns något att göra! Mycket underlig och jobbig känsla. Jag misstänker att det är den gamla goa kärlekstörsten som gjort sitt intåg igen, och den känns bara av när jag har gott om fritid, men ingen att spendera den med. Ska försöka använda det som motivation för att komma från den här stan...det håller inte att sitta hemma och ha tråkigt och sukta efter nåt jag inte har. Blä.
På fredag är det iaf fest i mina gamla hemtrakter planerat, det kan nog bli kul som fan iaf och nåt att se fram emot :)

fredag 11 juli 2008

Äntligen!

Nu har jag haft semester sen 12 idag, knappt två och en halv timme :P just nu känns det faktiskt som en vanlig fredag, men på söndag kommer man känna av att man slipper tänka på klockan och behöva gå upp tidigt morgonen efter. Just nu är jag dock lite trött efter en lunch och efter arbetsveckan, så jag tänkte lägga mig i soffan och slötitta på en film strax.

Idag snackade jag faktiskt med mitt senaste ex på msn, för första gången på över ett halvår. Till min glädje visade det sig att hennes liv har börjat komma i ordning med jobb som går bra osv. Senast jag såg henne för över två år sen så var läget ett helt annat, då var jag rädd att hon inte skulle orka med livet överhuvudtaget. Mitt liv var inte det bästa då heller, även om det var långtifrån så illa som hennes, väldigt långt ifrån.
Måste faktiskt säga att det var roligt att få prata lite med henne, men det väckte en känsla i mig. Tror inte att jag saknar henne speciellt mycket, jag har ju ändå kommit över det som varit...men man blir lite nostalgisk över det som var bra, och jag saknar känslan av att ha någon som står bakom mig i mitt liv. Eftersom hon var den senaste jag var tillsammans med...så var det antagligen därför jag fick den känslan.
Visserligen innebär det frihet att vara singel, men det vore ju kul om det iaf hände något på den fronten för omväxlings skull. Jag behöver någon...

onsdag 9 juli 2008

En liten lista...

...över saker som är bra resp. dåliga just nu enligt mig.

Dåligt:

  • Högerns arrogans i debatten efter framröstningen av FRA-lagen
  • Min nuvarande sexuella frustration
  • Alla grå moln och regn som hänger över stan just nu, räcker med tre grå årstider
  • Fortfarande väldigt oroligt på börsen, och lågkonjunktur på ingående

Bra:

  • 1,5 arbetsdag kvar till semestern!
  • Svenskarnas kämpaglöd mot regeringen som uppenbarligen inte representerar folkets vilja
  • Jag har god framtidstro för mitt eget liv
  • Jag kommer gå upp i lön med runt tusen kr under det kommande halvåret
  • Allt kunde varit betydligt värre :P

tisdag 8 juli 2008

Svensk sommar

Nu har det regnat och varit allmänt grått ända sen i lördags - den svenska sommaren är tillbaka! Kan inte regeringen tvinga SMHI att spå fram lite medelhavsklimat igen? I lördags var det underbart med värme, båtåkning och bad, idag fick jag för första gången på länge ha jeans och jacka på mig till jobbet, blä.
Egentligen ska jag väl inte klaga på vädret, missar ju inget så länge jag är på jobbet på dagarna...vilket för övrigt är slut efter fredagen, då vankas det fyra veckor semester! Det är ganska lugnt o skönt på jobbet nu för övrigt, vi är bara tio pers kvar nu innan jobbet stänger för sommaren. Dålig planering gör dock att vi som är kvar får stressa som fan för att få klart allt som måste skickas innan vi går på semester, så imorgon kommer det bli körigt...men går det så går det.

Annars har det väl inte hänt så mycket spännande idag...eller tja, jag fick en ordentlig titt ner i urringningen på vår sommarjobbare, en mycket oväntad och trevlig syn :P Jag är lite gubbsjuk jag vet...men jag är ju inte mer än man, och en desperat sådan dessutom, haha...

måndag 7 juli 2008

Jag blir så trött

Utdrag ur Aftonbladets chatt med Maud Olofsson under mötet i Almedalen:

Tomas Olvmyr
säger: Hej! Jag är jurist med domstolsbakgrund. Jag har läst propen till FRA-lagen, läst ändringsförslaget m.m. Jag har allvarliga invändningar mot lagen pga. otydligheter i lagen, rättsäkerhets- och integritetsproblem. Dessutom tycker jag att det krävs en bred politisk majoritet för ett sådant här beslut. När man läser regeringens försvar för FRA-lagen återkommer hela tiden argumenten att kritiken beror på missförstånd, att det behövs folkbildning osv. Är alla kritiker mot FRA-lagen obildade vildar eller finns det en möjlighet att regeringen begått ett misstag här?

Maud Olofsson
säger: Hej. Jag tror att många är mycket pålästa och vi har också fått många bra förslag när vi utformat förslaget. Vi kommer att fortsätta följa frågan och du är välkommen att bidra. Kom ihåg bara att sossarna själv tidigare ett förslag som inte innehöll de integritetsåtgärder som vi tillfört. Svårt att förstå vad dom tänker sig när de ändå har sagt att de vill ha signalspaning. Är det deras gamla förslag eller?????


Min kommentar: Tycker Maud Olofsson att FRA-lagen är en bra lag bara för att de tillfört något ynka "integritetsskydd" som inte sossarna tänkte på? Jag kanske är dum, men jag förstår verkligen inte vad hon är stolt över...

lördag 5 juli 2008

En tid av förändring

Under veckan som gått har det varit demonstration i Stockholm mot FRA-lagen, och förra lördagen var det en i Göteborg (som jag gärna hade deltagit i om det inte vore för Metaltown).
Något man sällan skådat tidigare är hur de olika partiernas ungdomsförbund förenar sig mot alliansen och FRA-lagen, och hur alla står eniga. Detta just för att denna lag inte har någon politisk färg, utan snarare är ett hot mot hela vår demokrati. En lite lustig sak som fick mig att småskratta lite var "Stekare mot FRA" som nyligen har bildats för att väcka intresse och opinion bland alla brats, som normalt inte bryr sig det minsta om politik eller samhället i övrigt. Å ena sidan är det bara bra om fler bryr sig och står upp mot regeringen, å andra sidan tyckte jag "stekarledaren" gjorde bort sig lite inför kameran med dåligt pålästa argument.

Som om det inte vore nog kan (om vi har otur) en ny lag röstas igenom i EU som ger rätt att bevaka bloggar, för att se till att inte "inkorrekt" information når allmänheten...ni kan ju själva lista ut hur detta kan/kommer användas.

För övrigt tror jag att ett stort politikerförakt och misstro håller på att växa sig stark i Sverige, om den nu inte redan var det innan FRA-skandalen. Jag har inte hört någon jag pratat med uttala sig positivt om FRA-lagen, utom en...men den personens argument var "men den är ju bra om de tar fast alla skurkar", så det räknar jag inte.

Eftersom detta är en blogg som ligger på internet, så passar jag på att säga "Hej EU! Hej FRA!"

För er alla andra som är intresserade, besök http://stoppafralagen.nu/