måndag 30 juni 2008

Gäsp

Så då har ännu en helg passerat, och vilken härlig helg! I lördags var jag med en kompis på Metaltown i Göteborg, riktigt gött med en heldag. Tänkte högst subjektivt ge en snabbrecension på konserterna jag såg under lördagen.

1. Lillasyster - 4/5. Riktigt underhållande framträdande, skönt gung och härligt mellansnack av Martin Westerstrand som var rejält tankad på scen :P En av höjdpunkterna var när hans och bandets mammor kom fram på scen och fick en applåd av publiken!

2. Dark Tranquility 2/5. Största besvikelsen enligt mig. De hade svårt att få igång publiken rejält, och körde några ganska tråkiga låtar under sitt set. Mellansnacket var inte heller något utöver det vanliga.

3. Soilwork 4/5. Här började lördagen komma igång ordentligt! Lika delar humor blandat med härligt röj fick igång publiken = succé.

4. Nightwish 4/5. Andra gången jag såg Nightwish, förra gången var en mer påkostad konsert i Lisebergshallen, men bandet gör det bästa möjliga av vad de har. Härlig stämning både på scen och i publiken, och växlar mellan både hårt gung och mjuka partier.

5. In Flames 5/5. Metaltowns finalakt, och vilken final! En låtlista med bandets största hits, mycket kontakt med publiken av Anders Fridén, rikligt med eld och även en avslutning med fyrverkerier som hette duga. Topp!

Så nu är man solbränd som fan och har fortfarande lite ont i nacken, men det var det värt :)

torsdag 19 juni 2008

En liten update i mitt liv

Idag slutade jag jobbet kl 11, mycket härligt, skulle lätt kunna vänja mig vid att jobba fyra timmar om dagen :P Jag handlade lite på hemvägen och fick ett sms av Sanna, en mycket söt och god vän till mig. Åkte sen till götet och gick på stan med henne, fikade och hade allmänt trevligt :) Fick även köpt ett par nya skor, vilket var på tiden då mina gamla nike är ganska slitna vid det här laget. Blev lite kyligt i götet efter en lång och intensiv regnskur, men som tur var satt vi ihopkurade med varsin filt på en uteservering på vasagatan. Ganska mysigt faktiskt :)

På tåget på hemvägen fick jag syn på en snygg emotjej som satt några säten från mig, och jag lade märke till att hon spanade in mig vid flertalet tillfällen. Stärkte faktiskt självkänslan lite :P I mitt huvud funderade jag på om jag skulle göra ett närmande, trots att jag uppskattade hennes ålder till ganska ung. (För det finns väl inga vuxna emos, eller?). Jag har faktiskt en papperslapp i plånboken med mitt mobilnr, vilken kan komma väl till pass om jag nån gång träffar på nån intressant tjej nånstans som kan vara värd att lära känna. Tänkte faktiskt ge emotjejen denna när vi skulle av tåget, och var helt inställd på det - men...såklart bangade jag =/

Av detta har jag lärt mig två saker om mig själv: 1. Mitt självförtroende räcker inte hela vägen när det väl gäller att våga chansa, iaf i nyktert tillstånd. 2. Mitt närhetsbehov är större än mitt synda förnuft, då en tonårig emotjej högst troligtvis inte skulle kunna tillfredsställa mitt intellekt.

Dessutom hade jag lurat i mig själv att jag klarar mig bra utan en tjej, men just nu är jag uppfylld av en stark känsla av bekräftelsebehov och avsaknad av närhet. Visserligen klarar jag mig bra, men nu när jag än en gång lyckades banga för en chans till kontakt med en väldigt söt tjej, så känner jag nästan som jag förlorat nåt jag aldrig hade. Usch...jag behöver nån att gosa med, det börjar bli ensamt i mitt liv...jag har nog blivit desperat.

tisdag 17 juni 2008

Dagen före dagen F

F som i FRA-lagen, som riksdagen ska rösta för eller emot imorgon. Dock läste jag nyss att förslaget ska omarbetas, tydligen verkar folket röster gjort sig hörda ända upp i maktens korridorer, mycket tack vare några få högerpolitiker som vågar gå emot strömmen. Hoppas verkligen att det kommer något gott ur det här, jag vill inte känna mig övervakad i all elektronisk kommunikation, även om jag inte har något att dölja. I en demokrati ska folket övervaka staten, staten ska inte övervaka folket. Konceptet i filmen 1984 känns plötsligt inte alltför avlägset...

F som i fotboll, imorgon spelar Sverige mot Ryssland, efter att tyvärr ha förlorat med 2-1 i förlängningen mot Spanien. Detta spelade iofs egentligen inte någon roll, och ryssarna borde vi kunna spöa. Håll tummarna imorgon!

F som i fitta, något jag verkligen suktar efter just nu. Nog sagt :P

tisdag 10 juni 2008

Sverige - Grekland

Så, ikväll är det premiärmatch för Sverige i fotbolls-em, mot Grekland. Det börjar om två timmar, och om en timme ska jag träffa min kompis Hanna och köpa folköl inför fotbollen. Kommer nog bli trevligt, dels att se hur det går för Sverige och dels att träffa henne, vilket inte är alltför ofta :)

Heija Swärje!

måndag 9 juni 2008

I hate my job

Fyfan vilken dag. Sov dåligt natten till idag (vilket jag iofs nästan alltid gör mellan söndag-måndag). Direkt när jag kommit till jobbet kommer min arbetskamrat, tillika rövslickare och förman och "skäller" på mig. Han lade över ansvaret på mig för att ha glömt stänga av en lödmaskin i torsdags, TROTS att det var HAN som hade kört den, TROTS att det som gäller är den som använder, den stänger av, och TROTS att jag gick först av alla och var därmed inte den som stängde ner allt för helgen. Hur han kunde få det till att bli mitt fel förstår jag inte i min vildaste fantasi, eftersom jag tydligt sa till honom att jag skulle hem tidigt. Mina övriga arbetskamrater stod på min sida och sa att han hade fel, men förmansfanskapet själv skyllde bara på att det blivit missförstånd. Det är inte första gången, och sannolikt inte den sista, som han försöker skjuta över sina egna misstag på någon annan, speciellt mig. På något sätt känns det nästan som jag blivit en syndabock för fel som görs, oavsett om jag har orsakat dem eller ej.

Det är såna här småsaker som får en att tappa humöret, och som får en att vilja säga upp sig. Hade jag haft en bättre alternativ i bakfickan hade jag gärna sagt upp mig lagom till semestern, och sen inte kommit tillbaka efter sommaren, men tyvärr behöver jag min lön och inte kan jag börja studera till hösten heller, inte förrän jag blivit behörig.

Jag funderar faktiskt på att seriöst göra allt få att få ordning på mattebetyget under hösten, göra högskoleprovet igen och försöka komma in på högskolan i Trollhättan. Måste dock kolla upp om programmen där kan tillgodoräknas om man vill förflyttas till Göteborg, eftersom det är dit jag vill. Isåf kan jag bo hos mamsen under en termin och plugga i Trollhättan, och sen flytta till Gbg nästa sommar eller höst. Antingen göra det, eller vänta ett helt jäkla år innan jag kan komma in på GU...och så länge vettefan om jag står ut på mitt jobb och i Alingsås >.<

Med mina meriter och utbildning finns det tyvärr inte speciellt många jobb jag kan tänkas söka till häromkring om jag säger upp mig och vill byta, och då kommer jag antagligen gå ner i lön dessutom. Men vi får se...krävs inte mycket för att jag ska trivas på mitt jobb igen, men tyvärr är personerna ansvariga för detta helt blinda för hur de beter sig, och bryr sig mer om att dölja sina egna misstag och svagheter än att ställa saker o ting tillrätta.

Fyfan vad jag kommer må gott den dagen jag säger upp mig...då kommer jag inte bara lämna skiten med snälla ord, den saken är då säker. Måste bara se till att fixa mig en plan B först...

lördag 7 juni 2008

Fotbollshysteri

Nu har precis fotbolls-em dragit igång! Jag är normalt sett inte speciellt intresserad av något som har med sport att göra, bortsett från sänggymnastik, fickpingis och stora mästerskap som OS, EM & VM. Det är enbart då jag följer tävlingarna nåt så när, så det kommer väl bli en del fotboll i bakgrunden på tv.

Något som är lite av ett mysterium för mig är hur fotbolls-em kan få så sjukt mycket utrymme i media, det är som att resten av världens problem upphör att existera under tiden. Eller så väljer medierna att inte skriva om dem till förmån för fotbollen...oh well. Vad kan väl vara viktigare än en em-match i österrike?

torsdag 5 juni 2008

Ack du sköna sommardag

Så, nu är det dagen före nationaldagen, och jag flexade ut från jobbet redan vid 12 idag. Gött som fan, inte speciellt ofta jag går hem så tidigt, och härligt att jag jobbat in en massa flex som jag kunde utnyttja idag.

Har precis klämt i mig en italiensk sallad från Hemköp, med lufttorkad salami, parmaskinka & mozzarellaost i, och nu känner jag mig proppmätt och nöjd. Ikväll ska jag iväg för grillning & öldrickning med några vänner utanför stan, men det blir nog inte förrän 19-tiden eller liknande, så jag har heeela dagen för mig själv. "För mig själv", det är just det enda som förstör lite av glädjen med sommaren. Som alltid så lyser folk med sin frånvaro, så vill jag hitta på något får det bli ensam. Iofs ska jag inte gnälla för mycket, mina kära vänner jobbar eller pluggar just nu ändå.
Vad som händer imorgon är fortfarande obestämt, så egentligen är det bara den kommande torsdagskvällen som är inbokad med nöje. En sak är iaf säker, jag tänker INTE sitta ensam här hemma och svettas i min lägenhet! Just nu hade jag faktiskt hellre svettats på Sweden Rock som började igår...fick ett sms av en tjej som är där just nu, blev lite lagom sugen faktiskt. Men sånt är livet, ska man komma iväg på festival eller andra nöjen är det en fördel om andra i ens närhet är inställda på samma idé :P

Well, das war alles für denna gång. Auf wienerschnitzel!

söndag 1 juni 2008

Sexuellt frusterad...

...har jag kommit fram till att jag blivit igen. Gaah! Typiskt att det ska vara så jävla svårt att få lite närhet, ömhet eller kravlöst sex. I vanliga fall brukar jag kunna leva utan det ganska bra (man har ju knappast nåt val), men nu när sommaren kommit blir bristen på det väldigt påtaglig. Jävla hormoner, vad ska de vara bra för?...*morr*

Helvetets sjätte cirkel

Då var sommaren tillbaka - och den slår till med full kraft! (ny tag line kanske?)
Hela helgen har det varit runt 30 grader i skuggan, och även här där undertecknad sitter och skriver, där jag för övrigt befunnit mig hela dagen och gårdagen. Lite onödigt kan tyckas, nu är det är fint väder å allt. Men jag har två ursäkter till det:

1. Jag är inte så förtjust i att sola och bli röd som en kokt kräfta
2. Jag känner ju knappt nån här som jag kan sällskapa med, och att gå ut bara för sakens skull är inte min grej
3. Jag är lat. (Okej, det blev tre)

Är det nåt fel med det eller? Nä, tänkte väl det. Jag skulle dock verkligen hellre sitta ute på stan med en god glass i näven och en god kompis som sällskap, men nu råkar ju tyvärr de flesta bo utanför stan och vara upptagna på eget håll. Oh well. Kanske skulle vara lite ambtitiös och ta en kvällspromenad ikväll när det svalnat av lite.

Jag har ändå antingen näckat här hemma eller gått runt i boxers eller badshorts, det är det enda som gäller om man ska vara här inne under dagen, men svetten rinner ändå. Tog en dusch nyss, och det gjorde gott både för kroppshygienen och för kroppstemperaturen känner jag.

Skåda bilderna här nedan och förfäras över värmen här inne!