söndag 27 april 2008

Sweet Sunday

Idag är jag på gott humör! Kan bero på att jag älskar slappa söndagar, inga måsten eller krav. Idag sov jag nästan till 13, vilket var lite för länge för min smak, blev väl sisådär 11 timmars sömn, vilket innebär att jag kommer få stora problem att somna ikväll >.<

Men men, får skylla mig själv som inte ställde klockan. Igår var jag iaf i götet med en av mina bästa vänner och gick runt på stan. Egentligen hade jag inget ärende att utföra själv, utan hängde mest med för att umgås med honom. Kollade på bl a skor, men hittade inget i min smak som fanns i min storlek tyvärr.

Lite senare på eftermiddagen mötte vi upp med en god tjejkompis till mig, så gick vi och fikade på en uteservering. Lite kallt var det allt, men mycket trevligt :) Fick även nöjet (?) att se en kinesisk anti-tibetdemonstration packa ihop, och även en marscherande demonstration på avenyn, deras budskap var däremot lite oklart. De hördes dock väldigt bra...

Idag har jag inte gjort så mkt annat än muntrat upp en kompis med att skicka lite sköna låtar, och själv lyssnat på dem medan jag diskat. Det är det jag gillar med söndagarna, full frihet för bara mig själv och gå och pyssla i min egen takt. Jag tackade t o m nej till att se på film och umgås med en kompis idag för att jag ville vara själv. Dessutom ska jag jobba över imorgon, så då blir det en arbetsdag till halv åtta på kvällen. Jag gör det inte för att jag känner att jag vill, utan mer för att jag måste...suck. Med tanke på att jag antagligen kommer vara dödstrött pga dålig sömn imorgon så lär det bli en seg dag.

I övrigt så blir det en skön vecka med valborgsfestande på onsdag och sedan ledigt till måndag veckan därefter! Ska passa på och verkligen njuta av ledigheten...kanske besöka mamsen till helgen eller så.

Dock så kommer det bli en om möjligt ännu snålare månad i maj för min del. Alla räkningar kom på en gång, så det finns inte mycket utrymme för nöjen =/ Ett plus är iaf att mina fonder fortfarande går uppåt, och min placering i Swebanks Fondmästerskap går framåt. I skrivande stund ligger min bästa portfölj på ungefär 2000e plats av ca 30 000 tävlande. Långt kvar till toppen, men det går åt rätt håll nu iaf :)

Bra rekommenderad söndagsmusik: Armin_Van_Buuren_-_Live_at_Armin_Only_Imagine
_(Jaarbeurs_Utrecht)-CABLE-04-19-2008-TALiON

(7,5 timmar nonstop trance för den som orkar) :P

torsdag 24 april 2008

Dagen före löning - woho!

Sådär, då var det redan torsdag...och imorgon är det lönefredag! Det behövs verkligen, har bara ett par hundra kvar på kontot, så det känns lite i plånboken. Dock så blir det inte full lön denna månaden heller, var ju sjukskriven i en vecka pga influensa, typiskt. Egentligen har jag tänkt spara så mkt som möjligt på banken, men kommer ha svårt från att inte köpa lite mer fonder...de har gått upp ganska bra den senaste månaden sen raset i början av året, så det gäller att hänga på :)

Får betala tillbaka i Förskingringskassan denna månaden och en månad till, sen är jag kvitt dem iaf. Efter det kommer dessutom semesterersättningen, skatteåterbäringen och en obligationsfond som jag har löper ut, så till semestern kommer jag iaf ha en bit över 20 000 kr att röra mig med. Wohoo! Ska dock försöka spara så mkt som möjligt, dels till intensivkurs för körkort, och kanske även en platt-tv. Bara jag inte köper öl för allt i sommar bara...hehe :P

Idag gjorde jag lax i ugn med kokt potatis och romsås iaf, både nyttigt och riktigt gott! Inte ofta jag gör fisk, så jag känner mig ganska nöjd med mig själv.

Tankade hem Diary.of.the.Dead.2007.LiMiTED.DVDRiP.XviD-SUNSPOT imorse oxå, George Romeros senaste installation i hans zombieserie som jag väntat ett tag på att den skulle komma ut. Såg den här för en timme sedan med en kompis och hans tjej, riktigt najs film. Den är filmad ur samma perspektiv som Cloverfield, dvs med skakig handkamera och med en autentisk dokumentärkänsla. Ganska skrämmande och köttig film, men även med lite humor, som alltid med Romeros filmer :) Den rekommenderas iaf för alla som är fans av Dead-serien!



Just nu sitter jag här och bloggar, lyssnar på lite progressiv trance samt snackar lite på msn. Blir sängen snart så jag orkar upp imorrn. Kram på alla!

torsdag 17 april 2008

Influensatider

Usch. Jag har varit hemma i en vecka pga influensa, insjuknade förra torsdagen med hög feber som höll i sig ända till söndag. Nu känner jag mig dock ganska kry igen, bara slemhosta, snuva och trötthet sitter kvar. Ska nog gå till jobbet imorgon igen, fast jag skulle faktiskt behöva vara hemma och vila imorgon oxå så jag får en sammanhängande vila tills på måndag. Dock så måste jag ha sjukintyg från läkare för det.

Så tja, jag har mest varit hemma hela veckan och tagit det lugnt, precis som man ska göra när man är sjuk. Det har stundtals varit ganska långtråkigt, men väldigt skönt. Synd bara att jag missat mycket av det fina vädret, jag har helt enkelt varit för frusen för att ta mig ut. Just nu skiner solen och det är runt 12 grader, så jag börjar bli lite sugen på en promenad :) Blir lite kaffe först bara...

I helgen blir det nog till att städa här, blir ganska sketet när man är hemma hela tiden, och ta det det lugnt. Vore dock trevligt att umgås med nån kompis, men nåt festande blir det iaf inte.

Krya på mig!

fredag 4 april 2008

Dagen före Dagen H

Äntligen blev det fredag! Iofs känns det som veckan gått ganska snabbt, men helgen är ändå efterlängtad. Idag slutade jag kl 13, handlade lite käk på hemvägen och har varit hemma sen dess. Egentligen hade jag tänkt dra ut på stan och göra ett par ärenden, men vid en närmare eftertanke så behövde jag inte det ändå. Dessutom var det så grått ute och jag var trött som alltid på fredags eftermiddag, så jag stannade hemma ist.

Dagen H ja...imorgon ska jag skriva högskoleprovet för första gången, känns lite nervöst faktiskt. Jag har inga stora förhoppningar på resultatet iaf, har hört att det oftast går bättre andra gången man gör det av olika orsaker. Är det nån del det kommer bli svårt på för min del så är det matematiken =/ Skönt iaf är att provlokalen bara ligger ett stenkast hemifrån, så jag kan lugnt ta cykeln dit och dessutom sticka hem på lunchen och käka.

Hur det än går på provet så måste jag ringa en syo och diskutera mina gymnasiebetyg, för det har varit nåt knas med dem varje gång jag har sökt till högskola...då har jag dock inte orkat ta tag i det av olika orsaker, men nu måste jag fan ligga i lite. Funderar ju på att utbilda mig till socionom, och snart börjar det bli lite sent för mig att studera (även om det sägs att det aldrig är försent, hehe).

Under kvällen så provade jag att skriva ett interaktivt högskoleprov på nätet, och jag testade det på tid för att pröva mig själv. När jag avslutat sista delprovet och skulle kolla mitt resultat så händer något ytterst irriterande - Firefox tappar kontakten med nätet och slutar att ladda. Nätet hade inte gått ned, bara Firefox som inte kunde skicka eller ta emot information. Självklart ledde detta till att jag inte fick reda på hur det gick, men men...

I övrigt har jag spenderat alldeles för mycket tid vid datorn (som vanligt), spelat lite Sim City Societies, snackat på msn, kollat fonder och lyssnat på P3 på radion.
Nu är det dock dags att lägga sig, skall gå upp halv åtta imorgon hade jag tänkt, så jag är utvilad.

Kuss og Klem

torsdag 3 april 2008

Es ist unser in die Luft!

Om ni kan tyska så fattar ni det roliga...haha!

Idag är det iaf vår i luften, på riktigt. Jag tog en promenad med en arbetskamrat på lunchen idag, det blev så varmt i solen att tröjan åkte av. När jag sen cyklade in till stan efter jobbet så behövdes varken jacka eller handskar :) Enda nackdelen med fint vårväder som jag ser det, är att man blir sugen på att gå ut i det fina vädret (vilket i sig inte är något negativt), men då påminns jag om att jag inte har nåt socialt liv i den här stan =/ de två senaste vår och somrarna har ensamheten blivit som störst, eftersom jag vill ut och umgås med folk i det fina vädret, men nästan alla mina vänner bor antingen utanför stan (och jag har ingen bil), eller så har de flyttat till den stora staden Göteborg (och dit hinner man bara åka till under helgen). Lite segt...vintern går att acceptera i ensamhet eftersom alla är lika trötta och håller sig inne, men våren och sommaren är det värre med. Men men, jag får försöka peppa mig själv att ta mig till gbg för flytt, dock efter att ett par delmål på vägen är uppfyllda (vilka kräver pengar, och det kan jag just nu bara få genom att stanna kvar i stan och fortsätta arbeta).

Nåt som gett mitt liv ny gnista är just dessa livsmål. Jag har några saker som jag strävar mot, vilka dessa är skriver jag vid ett senare tillfälle :)

Nu måste jag dock sluta, farsgubben ringde nyss och frågade om han kunde titta in om en stund, så han dyker upp snart. Cheers!